- 1+3/4 κουτί μπισκότα (digestive τα original, όχι φο κι αηδίες / 250γρ.)
- 200gr βούτυρο (άλτις με παρθένο ελαιόλαδο!)
για την κρέμα:
- 1 ποτήρι νερό (από τη βρύση)
- 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι (Γιώτης πάντα, λες και θα βρεις και άλλο;)
- 1 κουτί Philadelphia / 200 γρ. (τυρί κρέμα)
- 1 φακελάκι σαντιγί (όπου σαντυγί γιώτης garni)
για την επικάλυψη:
- μαρμελάδα βύσσινο (δοκίμασε και μύρτιλλο .....λέει!!!)
Shoot me!
Θρυμμάτισε τα μπισκότα (με το χέρι η στο μπλέντερ - μη βαριέσαι και μη τρως ταυτόχρονα). Έχοντας λιώσει το βούτυρο (ναι, στο μάτι - της κουζίνας πάντα) το ρίχνεις σιγά-σιγά ..στα μπισκότα, ανακατεύοντας αργά και βασανιστικά. Μετά στρώνεις το μείγμα στο ταψάκι. Πάτα το λίγο καλά για να είναι σφιχτό μετά, μη γίνεται σκόνη και θρύψαλα. (Warning: όχι πάρα πολύ καλά though, να σπάει με το κουταλάκι στο τέλος ώστε να αποφύγουμε τις εκτοξεύσεις). Ζέστανε τώρα το νερό (ζέστανε είπα, όχι βράσε!). Πάρε ένα μπολ και διέλυσε το ζελέ στο ζεστό νερό (με κουτάλι, όχι δάχτυλο!).. Αφού διαλυθεί καλά ρίξε μέσα τη σαντιγί και το Philadelphia και χτύπα αλύπητα μέχρι να ομογενοποιηθεί (τι λεξιλόγιο έχω ο άτιμος!). Ρίξε το μίγμα τώρα στο ταψί πάνω από τη βάση και άστο όπως είναι για 2 hr τουλάχιστον στο ψυγείο (σιγά μην αντέξεις!) Σερβίρεις με μαρμελάδα ως επικάλυψη..
Σερβίρεις ιδανικά με λίγη από τη μαρμελάδα να χύνεται από το πλάι αργά αργά. Δε σερβίρεις ιδανικά αν η μαρμελάδα έχει πασαλειφτεί σε όλο το πιάτο.
Σε κούρασα; Είναι λιγότερο κουραστικό να το φτιάξεις πάντως!
Καλή επιτυχία!!!
ps: Κάνεις δίαιτα; Κανένα πρόβλημα. Βούτυρο, Philadelphia, σαντυγί και ζελέ κυκλοφορούν και light για να ξεγελάσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου.
σλουρπ!
ReplyDeleteΜέχρι εδώ μύρισε!Αν πέτυχε,ενημέρωσε!!
ReplyDeleteΠέτυχε λέει;;;;;;;;;;
ReplyDeleteΜεγάλη ικανοποίηση να τρώς κάτι τόσο ωραίο και να ξέρεις οτι το έφτιαξες εσύ!..
Just do it! Πανεύκολο είναι!..
it's a piece of "cheese"cake όντως! κι οτι πρέπει μετά το ξενύχτι!
ReplyDeleteI'm so proud!
Την Παρασκευή 12/5/06 και ώρα 11.30 θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά το μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής από έναν ειδήμονα του χώρου και το βιβλίο "Συνταγές που κάνουν τζιζ!". Την Emily Tzizzz στο χώρο του fnac @ The mall athens. Πήρατε μόνο μια μικρή γεύση με το tzizzcake.
ReplyDelete...και ναι! Τώρα είναι ολοκληρωμένη συνταγή!
ReplyDeleteθα το φτιάξω το σκ!!! το έχω ταγμένο!!!
ReplyDeleteμια ωρα το έψαχνα στο blogάκι σου!!!
θα κάνω θραύση πάλι!
Η τελευταία μόδα (εγώ) θέλει την παρασκευή του διάσημου tzizzzcake (ψαξτο στο google έτσι όταν το θές) σε ατομικά μπολάκια - ποτηρακια για άμεση και ατελείωτη απόλαυση! Καλή επιτυχία!!
ReplyDelete